TRATAMENTUL LEZIUNILOR MENISCALE

Metoda exactă de tratament depinde de mărimea, localizarea și tipul de leziune. Vârsta pacientului, modul în care s-a lezionat și nivelul de activitate vor determina, de asemenea, metoda de tratament.

Treimea periferică din menisc are o vascularizație bogată, fiind cunoscută ca "zona roșie"; această porțiune a meniscului se poate vindeca de la sine, dacă ruptura este mică. Celelalte două treimi din menisc au o vascularizație mai slabă, cunoscute sub numele de "zona albă"; această porțiune a meniscului nu se poate vindeca de la sine.

Pentru tratamentul chirurgical, Dr. Popescu folosește artroscopia pentru a repara meniscul sau pentru a tunde acele porțiuni care nu pot fi reparate. Avantajele sunt incizii mici (imperceptibil estetic), recuperare rapidă și complicații practic nule.

Dr. Popescu încearcă întotdeauna să fie cât mai conservator cu leziunile meniscale: mereu are intenția de a repara meniscul, dacă leziunea și contextul o permit. Uneori, Dr. Popescu folosește elemente de stimulare biologică cum ar fi plasmă bogată în plachete – platelet rich plasma (PRP) – pentru a îmbunătăți șansele ca cicatrizarea să aiba loc. Din păcate, doar 20% din leziunile meniscale pot fi reparate, restul necesitând o trimare. Ambele procedee se realizează artroscopic, în general cu o singură zi de internare.

PROGRAMEAZĂ-TE

Programări telefonice 031.225.25.00 0767.266.876 sau online.
PROGRAMEAZĂ-TE ACUM