• DR. DRAGOȘ POPESCU

    Ortoped supra-specializat în chirurgia complexă a genunchiului, atât artroscopică cât și protetică, singurul ortoped din România cu experiență în transplantul de menisc.
  • DR. DRAGOȘ POPESCU

    Dr. Popescu activează în cadrul Secției de Genunchi a Spitalului Clínic din Barcelona și în București, în cadrul Spitalului Monza. Doctor în Științe Medicale și Profesor Clínic în cadrul Facultății de Medicină a Universității Barcelona.

Stagii de pregătire în centre de prestigiu

Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, Dr. Popescu s-a specializat în Chirurgie Ortopedică și Traumatologie la centrul universitar “Hospital Clínic de Barcelona” din Spania, unde a fost rezident. Ulterior, a realizat numeroase stagii de pregătire la diferite centre de prestigiu:

- stagiu formativ cu Dr. Brian Cole, chirurg reputat în chirurgia cartilajului și a tranplantului de menisc, la “Cartilage Restoration Center” din cadrul Midwest Orthopedics, Rush University Medical Hospital (2012, SUA)
- stagiu formativ cu Prof. Dr. Freddie H. Fu, autoritate în medicina sportivă și lider mondial în chirurgia ortopedică, la UPMC Center for Sports Medicine (2012, SUA). Dr. Fu este cunoscut pentru studiile despre reconstrucția anatomică de ligament încrucișat anterior.
- European Arthroscopy Travelling Fellowship (EATF), stagiu desfășurat în diverse clinici europene renumite pentru artroscopie (2012)
- European Knee Arthroplasty Fellowship (EKAF) - (2013, Germania)

Activitate didactică

Dr. Dragoș Popescu este Profesor Clinic la Universitatea Barcelona în cadrul departamentului Chirurgie și alte Specialități Chirurgicale pe următoarele tematici: Ortopedie și Traumatologie, și Chirurgie Artroscopică.

De asemenea, este Co-Director al programului de fellowship "Chirugia Artroscopică" și Colaborator Docent pentru cel de "Chirurgia Protetică a Adultului", programe realizate în cadrul Universității Barcelona.

Recunoaștere internațională

Dr. Dragoș Popescu este membru al următoarelor Societăți Științifice:

- Asociația Europeană de Traumatologie Sportivă, Chirurgie a Genunchiului și Artroscopie (ESSKA)
- Asociația Spaniolă de Artroscopie (AEA)
- Societatea Spaniolă de Genunchi (SEROD)
- Societatea Spaniolă de Ortopedie (SECOT)

Transplant și implant artificial de menisc

Patologia meniscului este o temă care îl pasionează, fiind și subiectul tezei sale de Doctorat “Reparații în leziuni meniscale cronice", susținută în cadrul Universității Barcelona. Dr. Popescu este singurul chirurg ortoped din România cu experiență în transplanturile de menisc. De asemenea, conduce un studiu multi-centric despre utilitatea implanturilor artificiale de menisc Actifit® în prevenția artrozei precoce.

Supra-specializare în artroscopie

Dr. Dragoș Popescu este supra-specializat în domeniul artroscopiei genunchiului, realizând diferite procedee artroscopice precum ligamentoplastii simple sau multiple, transplante sau implante de menisc, tratament de cartilaj cu tehnici avansate. Este Consultant pentru Smith&Nephew® (artroscopie) Spania, fiind profesor în multiple cursuri practice organizate de Asociația Spaniolă de Artroscopie (AEA).

A realizat diverse prezentări în congrese internaționale legate de patologia artroscopică a genunchiului, unele dintre ele fiind premiate:
  • 2009 – Top 10 Poster Award pentru studiul ”DOUBLE BUNDLE VS. SINGLE BUNDLE IN HORIZONTAL POSITION IN ACL RECONSTRUCTION: PROSPECTIVE STUDY” – 7th Biennal ISAKOS Congress, Osaka, Japan, 5-9 Apr 2009 (co-autor)
  • 2010 – Premiul Asociației Spaniole de Artroscopie pentru cel mai bun articol publicat în revista Societății: “SUTURA MENISCAL CON DISPOSITIVO FAST-FIX EN LESIONES MENISCALES CRÓNICAS: RESULTADOS A CORTO-MEDIO PLAZO”. Cuadernos de Artroscopia 2009 vol 16, fasc 2, nº40: 8-13 (autor principal)
  • 2013 – Bursă de Cercetare a Asociației Spaniole de Artroscopie (AEA) pentru realizarea studiului “RECONSTRUCCIÓN DE LIGAMENTO CRUZADO ANTERIOR (LCA) MEDIANTE PLASTIA AUTOLOGA CON TENDÓN CUADRICIPITAL VS TENDONES ISQUIO-TIBIALES: ESTUDIO PROSPECTIVO, COMPARATIVO, ALEATORIZADO” – cercetător principal

Protezarea genunchiului

În cadrul activității sale, Dr. Popescu deține o amplă experiență în protezarea genunchiului atât în proteze unicompartimentale și totale, cât și în revizia acestora. Este adeptul recuperării rapide după o protezare a genunchiului – Fast-Track Recovery. Este Consultant pentru DePuySynthes® (Spania) pentru proteze unicompartimentale de genunchi. Este singurul chirurg ortoped din România cu experiență în implantul Kinespring®, o inovație de ultima oră în tratarea artrozelor precoce unicompartimentale

A primit diferite premii pentru studii prezentate la congrese internaționale:
  • 2011 – Premiul Jacques Duparc pentru cel mai bun Top 10 Poster la Congresul European de Ortopedie "COMPARISON OF SYNOVIAL FLUID PARAMETERS AFTER TOTAL KNEE REPLACEMENT BETWEEN COBALT-CHROME/POLYETHYLENE AND OXINIUM/POLYETHYLENE BEARINGS. A PROSPECTIVE, RANDOMIZED STUDY." 12th EFORT Congress, 1 – 4 June 2011, Copenhagen, Dennmark (autor principal)
  • 2011 – Premiu în cadrul al XXII Congres Mexican de Ortopedie (FEMECOT-AMOT) pentru lucrarea “UTILIZACIÓN DEL METAL TRABECULAR EN ARTROPLASTIA TOTAL DE RODILLA EN PACIENTES OBESOS GRAVES Y MÓRBIDOS (IMC > 35 Kg/m2)” Puebla, Méjico (co-autor)

PROGRAMEAZĂ-TE

Programări telefonice 031.225.25.00 0767.266.876 sau online.
PROGRAMEAZĂ-TE ACUM