Procedura este indicată în stadiile incipiente de artroză unicompartimentală (pe o singură latură a genunchiului) la pacienții mai tineri. Practic, se descarcă compartimentul afectat prin redistribuirea sarcinii pe cel contralateral.

Intervenția chirurgicală

Osteotomia este o operație de corectare a unei diformități a membrului inferior prin redresarea tibiei sau, mai rar, a femurului. Acest tip de intervenție se realizează prin secționarea osului, corectarea axului, și apoi fixarea osului în poziția dorită. Este vorba despre o “fractură controlată”, care necesită prin urmare un interval variabil de timp până la consolidarea osoasă.

În funcție de tipul deformării, osteotomia se poate efectua la nivelul tibiei (osul gambei) sau al femurului (osul coapsei). De asemenea, exista două tehnici chirurgicale: una de deschidere și una de închidere, cu variații de indicație în funcție de diverși factori (vârstă, mecanismul deformării, leziuni asociate etc).

Post-operator

Deși conceptul clasic este de nesprijinire a greutății pe o perioadă relativ lungă de timp, Dr. Popescu permite sprijinirea piciorului în pământ și o recuperare precoce. Acest lucru este posibil datorită tehnicii minim invazive, implanturilor moderne (de stabilitate angulară) și a experienței vaste în domeniu.