REPARAREA (SUTURA) MENISCALĂ

Ca medici, este procedeul pe care ni-l dorim întotdeauna după o ruptură meniscală: repararea “ad integrum” a leziunii. Din păcate, doar aproximativ 20% din leziunile meniscale se pot repara, întrucât sunt implicați diverși factori cum ar fi tipul leziunii, localizare, durată, precum și factori legați de pacient (vârstă, greutate, axarea membrului etc).

De multe ori decizia de a coase meniscul este intra-operatorie, de aceea pacienții trebuie să fie avizați de această eventualitate deoarece post-operatoriul este diferit, mai laborios decât după o meniscectomie simplă.

Dr. Popescu are o amplă experiență în acest domeniu, cu articole publicate în reviste de specialitate și teza doctorală pe acest subiect.
Intervenția chirurgicală
Tehnica chirurgicală este artroscopică și constă, în primul rând, în curățarea zonei de ruptură de țesut cicatricial. Apoi se poziționează meniscul rupt la locul lui (necesar în rupturi tip “toartă de coș”) și se fixează cu diferite ancore sau suturi. În general, Dr. Popescu preferă suturi de tip “all-inside” în partea posterioară a meniscului și “outside-in” în jumătatea anterioară.

Post-operator

Mobilizarea genunchiului este limitată la 0-90º în primele 4 săptămâni și apoi se crește treptat gradul de flexie. Pacienții încep sprijinul parțial la 3 săptămâni, și total la 6 săptămâni.

De asemenea, trebuie evitate pozițiile de flexie extremă tip ghemuit, picioare încrucișate pentru un minim de 5-6 luni. Se poate începe utilizarea bicicletei statice de la 6 săptămâni post-operatorii.

PROGRAMEAZĂ-TE

Programări telefonice 031.225.25.00 0767.266.876 sau online.
PROGRAMEAZĂ-TE ACUM