PROTEZE UNICOMPARTIMENTALE

Deși protezele unicompartimentale nu sunt prea folosite în România, Dr. Popescu are o amplă experiență în acestea.

Ca și proteza femuro-patelară, protezele compartimentelor intern sau extern sunt indicate când există o afectare a unui singur compartiment al genunchiului, restul compartimentelor fiind integre.
Intervenția chirurgicală
Procedura constă în înlocuirea suprafețelor articulare cu două părți metalice, una în femur și una în tibie, iar în mijloc se interpune o piesă de polietilenă.

Post-operator

În general, recuperarea după acest tip de proteze este mult mai rapidă și mai puțin dureroasă decât după o proteză totală de genunchi.

Dr. Popescu recomandă pacienților o reîncorporare foarte rapidă după operație. Pacienții sunt stimulați să se ridice din pat la 6-8 ore după operație, dacă situația lor o permite. Mersul este ajutat cu cârje pe o perioadă de timp variabilă de aproximativ 2-3 săptămâni. Un kinetoterapeut va ajuta pacienții la realizarea unor exerciții specifice chiar din prima zi după operație. Pentru combaterea rigidității se va folosi un dispozitiv de flexie pasivă continuă (Kinetec), iar pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge la nivelul picioarelor, pacienții vor purta ciorapi speciali (anti-trombotici) și li se vor administra anticoagulante.

PROGRAMEAZĂ-TE

Programări telefonice 031.225.25.00 0767.266.876 sau online.
PROGRAMEAZĂ-TE ACUM