PROTEZE FEMURO-PATELARE

Protezele femuro-patelare sunt indicate în cazurile în care există o artroză izolată doar la nivelul articulației femuro-patelare, celelalte compartimente fiind neafectate. În general, acestea sunt cazuri secundare unei displazii trohleene sau unui traumatism.
Intervenția chirurgicală
Practic, se realizează o substituție a suprafeței anterioare a femurului cu un “scut” metalic, și a rotulei cu o suprafață de polietilenă.

Post-operator

În general, recuperarea după acest tip de proteze este mult mai rapidă și mai puțin dureroasă decât după o proteză totală de genunchi.

Dr. Popescu recomandă pacienților o reîncorporare foarte rapidă după operație. Pacienții sunt stimulați să se ridice din pat la 6-8 ore după operație, dacă situația lor o permite. Mersul este ajutat cu cârje pe o perioadă de timp variabilă de aproximativ 2-3 săptămâni. Un kinetoterapeut va ajuta pacienții la realizarea unor exerciții specifice chiar din prima zi după operație. Pentru combaterea rigidității se va folosi un dispozitiv de flexie pasivă continuă (Kinetec), iar pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge la nivelul picioarelor, pacienții vor purta ciorapi speciali (anti-trombotici) și li se vor administra anticoagulante.

PROGRAMEAZĂ-TE

Programări telefonice 031.225.25.00 0767.266.876 sau online.
PROGRAMEAZĂ-TE ACUM