PROTEZE BI SAU TRICOMPARTIMENTALE

În anumite cazuri cu artroze bi sau tricompartimentale, în special la pacienții mai tineri și activi care își doresc o viață mai sportivă, se poate realiza acest tip de operație.
Intervenția chirurgicală
Practic, se realizează o protezare “a la carte” în funcție de afectarea articulației, uneori și cu reconstrucție de ligament dacă este necesară (vezi figura).

Avantajul acestui tip de protezare față de una totală de genunchi este prezervarea anatomiei, funcției și cinematicii genunchiului datorită menținerii ligamentelor încrucișate. Un alt avantaj este prezervarea “stocului osos” pentru o viitoare revizie, adică în cazul în care acest tip de protezare trebuie înlocuit, să fie făcut cu o proteză totală normal, și nu una de revizie.


Post-operator

În general, recuperarea după acest tip de proteze este mult mai rapidă și mai puțin dureroasă decât după o proteză totală de genunchi.

Dr. Popescu recomandă pacienților o reîncorporare foarte rapidă după operație. Pacienții sunt stimulați să se ridice din pat la 6-8 ore după operație, dacă situația lor o permite. Mersul este ajutat cu cârje pe o perioadă de timp variabilă de aproximativ 2-3 săptămâni. Un kinetoterapeut va ajuta pacienții la realizarea unor exerciții specifice chiar din prima zi după operație. Pentru combaterea rigidității se va folosi un dispozitiv de flexie pasivă continuă (Kinetec), iar pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge la nivelul picioarelor, pacienții vor purta ciorapi speciali (anti-trombotici) și li se vor administra anticoagulante.

PROGRAMEAZĂ-TE

Programări telefonice 031.225.25.00 0767.266.876 sau online.
PROGRAMEAZĂ-TE ACUM